Wees wie je bent Jongeren

Ik weet niet meer hoe vaak ik het al heb gedacht, maar wat had ik graag de lessen van mijn spirituele leraar gehad voordat ik in een relatie zat en kinderen had.
Niet dat ik alles anders had gedaan, maar ik was in ieder geval bewuster geweest van hoe ikzelf in elkaar zat en wat ik doorgaf aan mijn kinderen aan programma’s en patronen. Toen ik afgelopen zomer op een spiritueel weekend was, was daar een jonge vrouw van 20 die precies dat zei. Ze was er om zich meer bewust te worden van hoe ze zelf in elkaar zat, voordat ze kinderen zou hebben en voordat ze een relatie zou krijgen.

Daarom is er deze speciale Wees Wie je Bent cursus voor jonge vrouwen tussen de 18 en ong. 26 jaar. 


In de Wees Wie je Bent cursus leer je meer bewust te worden van je programma’s en patronen, van je behoefte aan goedkeuring (terwijl je allang goed genoeg bent ) en leer je de universele wetten van mannelijke en vrouwelijke energie kennen en voelen.
Je zult merken dat je meer stroomt, blijer bent en meer sprankelt.
Je leert hoe je trouw kunt blijven aan jezelf en wat eigenlijk dat Zelf is.
Je zult merken dat je makkelijker ‘nee’ kunt zeggen als je dit wilt. Je zult merken dat je jezelf meer kunt accepteren met al je eigenaardigheden, dat je niet meer zoveel aantrekt wat anderen van je vinden, dat je je eigen hart kunt volgen, zonder compromis te sluiten. Ben je hier klaar voor?.....

Dit weekend is alleen voor vrouwen van 18 t/m ong. 26 jaar.
Omdat ik weet dat de meeste jongeren een ernstig geldtekort hebben (en dat wordt voor studenten alleen maar erger) heb ik besloten de cursus gratis aan te bieden. De prijs is daardoor (voor overnachtingen en maaltijden) 150 euro (normaal kost de cursus 315 euro) 

Wat reacties van de deelneemsters:

 
Ik heb het weekend ervaren als een heel behulpzaam weekend, totaal niet wat ik er van verwacht had, ik had iets zweverigs verwacht en dat was het totaal niet. 
Ja ik voel me zelfverzekerder en zit beter in mijn vel. 
Nee ik heb niets gemist, ik vond dat de opdrachten mooi elkaar aanvulden. 
Ik vond het een hele leuke locatie, heel geschikt voor zo'n soort weekend, omdat het een hele rustige locatie was. 
Ik vond het eten echt heel lekker, zelfs de cake met banaan, terwijl ik niet van banaan hou.
Natuurlijk mag je mijn antwoorden gebruiken, ik vind dat meer mensen open zouden moeten staan voor zo'n ervaring. 
G.
 

Wees wie je bent

Voordat ik de cursus Wees Wie je Bent ging doen, had ik geen idee wat ik ervan moest verwachten of wat we zouden gaan doen. Ik maakte me er soms een beetje druk om dat ik me kwetsbaar zou moeten opstellen naar de rest van de groep, want dat is iets dat ik heel eng vind.

De eerste avond van de cursus voelde ik me al gelijk goed in de groep. Ik moest nog wel wennen maar had al vrij snel het gevoel dat er een veilige sfeer was.
Ik merkte dat ik de tweede dag, vanaf dat ik opstond, heel erg in mijn weerstand zat. Ik begon al snel met ruziemaken (mijn manier van aandacht vragen) en voelde me alleen maar boos. Ik ben blij dat Estrella dit aanvoelde en dat ik kon gaan kijken waar die boosheid vandaan kwam. Vanaf dat moment kon ik voelen welke pijn er zat en waardoor ik blokkeerde. Doordat ik de keus maakte deze gevoelens er te laten zijn en er niet meer tegen te vechten, viel er een soort muur van me af. Ik heb toen de kwetsbare kant van mezelf gezien en voelde dat dit goed was. Dit moment was voor mij een keerpunt, want de rest van de tijd heb ik een enorme rust in mezelf ervaren. Alleen maar door gevoelens, die ik als negatief zie, toe te laten. Ik zat veel minder in mijn hoofd en dat voelde echt als een bevrijding.

Wat ik vooral heb geleerd is in te zien om welke manieren ik liefde, aandacht en goedkeuring vraag bij anderen. Door deze inzichten over mezelf wordt ik me steeds bewuster van hoe ik reageer op mensen en hoe zij op mij reageren. Ik word me er sneller bewust van op het moment zelf, wanneer ik iets probeer te krijgen bij de ander wat ik bij mezelf mis. Ik had het boek van Estrella al eerder gelezen dus veel dingen ‘wist’ ik ook wel maar dit zat nog vooral in mijn hoofd. Na de cursus te hebben gedaan heb ik echt ervaren wat het is om die rust weer in jezelf te voelen en om inzichten te krijgen waar ik mee verder kan. Ik heb nu een soort boost gekregen om verder te gaan op mijn pad van bewustwording. Het gaat met vallen en opstaan maar ik zou nu niet anders meer willen dan hiermee verder gaan.

Ik ben er dankbaar voor dat ik zulke mooie momenten met mijn moeder heb gehad, dat mijn zusje erbij was, dat ik de cursus met deze lieve meiden heb mogen doen en ik ben er heel erg dankbaar voor dat Estrella deze cursus aan ons wilde geven. Want dit is voor mij een ervaring waar ik altijd iets aan zal blijven hebben. Dankjewel Estrella!! <3


Zonder verwachtigen ergens instappen is voor ons jongeren best lastig. Wat zal er gaan gebeuren? Wie zullen er komen
naar de Wees Wie Je Bent cursus? Mijn tante had al eerder een cursus gevolgd. Ik was benieuwd en ik besloot me op te geven.
Toen we aankwamen, vrijdagavond, lagen de mediteerkussentjes klaar en waren er kaarsjes en wierook aangestoken.
Twee dagen lang hebben we oefeningen gedaan. Of ik dit kan beschrijven?
Het waren oefeningen om bewust te worden van jezelf, van je angsten en van je sterke kanten.
We hebben meditaties gedaan, en eindeloos gesprekken gevoerd over het verleden
en over jezelf. Wie ben jij, hoe doe jij dingen, wat zou jij anders willen?
En het mooie aan deze cursus van Estrella de Vrijer was, dat ik me besefte dat het kan. Dat wat kan?
Nou, eigenlijk alles. Alles wat jij wilt. En nog belangrijker: Je bent goed genoeg. Je bent altijd goed genoeg.
Een cursus voor jongeren met vragen. Vragen die beantwoord zijn. Een cursus om zelfvertrouwen te krijgen,
maar vooral een cursus waarin je compleet jezelf mag zijn.
Een cursus waar je je leven lang iets aan zult hebben!
Estrella, dankjewel.


Ik heb lang getwijfeld of ik mee zou gaan. Maar een week van te voren bedacht ik me dat het op dit moment wel eens heel veel zou kunnen opleveren.
Ik voelde me ziek. Het ging niet goed op mijn werk, ik had veel stress en ik maakte veel ruzie met de mensen om mij heen. Ook twijfelde ik erg aan mijzelf.
Nu ben ik zo blij dat ik mee ben gegaan.
Aan het einde van het weekend voelde ik me rustig en tegelijkertijd vol energie. Het voelde ook echt als levensenergie.

-Ik heb geleerd dat ik meer in mijn vrouwelijke energie mag gaan staan. Ik stond altijd meer in mijn mannelijke energie, ik bepaalde het wel, zeker in mijn relatie. Als ik meer in mijn vrouwelijke energie sta, heeft mijn vriend ook de kans om meer in zijn mannelijke energie te staan. Ik heb mijn zachtaardige kant meer geaccepteerd, en mijn sensuele kant meer gezien.
-Ik heb geleerd dat ik wel kan functioneren in een groep. De eerste dag was ik heel angstig en bang, omdat ik mezelf niet durfde te laten zien in de groep. Door we die middag een oefening hadden gedaan en ik meer vertrouwde op de groep, wist ik dat het goed was. Zondag voelde ik me in de groep helemaal veilig. Ik hoorde aan het einde van het weekend dat in ieder geval twee meisjes mij lief vonden, terwijl ze me aan het begin onzichtbaar vonden. Door mij open te stellen in de groep, hebben ze mij toch echt ´gezien´.
-Ik heb geleerd dat ik niet moet maar mag. En ook meer mag. Ik ben iemand die graag de controle heeft en houdt, iemand die dingen denkt beter te weten. Maar ik moet wel heel veel van mezelf. Ik moet make-up dragen, ik moet reageren als iemand mij een berichtje stuurt, ik moet gezellig praten tijdens het eten. Maar nu weet ik dat ik de controle los mag laten. Mijn programma´s los mag laten. En het ook anders mag doen. En ik weet niks. In ieder geval niet beter dan anderen.
-Ik heb geleerd om stil te zijn en te voelen. Ik was iemand die veel piekerde. Ik denk altijd. Nu, na het weekend, de eerste nacht merkte ik dat mijn gedachten stil waren. Steeds ga ik terug naar mijn gevoel. Oke, ik denk nu dit, maar wat voel ik eigenlijk in mijn lichaam. Wat doet het met me?
-Ik heb geleerd dat je niet je emotie bent. Je bent jezelf. Je emotie komt langs, die voel je in je lichaam, en je doet er verder niks mee. Tuurlijk mag je huilen, of lachen, maar het beïnvloedt niet wie je bent. Ik moest van mezelf kunnen huilen in de groep, dat maakte me bang. Daarom lukte het ook niet. Maar ik besefte dat als het niet lukt, of het niet komt, dat het dan ook goed is. Als ik er maar naartoe durf te gaan en ik het niet ga ontkennen.
-Ik heb geleerd dat ik de mensen om mij heen dankbaar kan zijn voor de lessen die zij mij leren. Mijn collega bezorgt mij veel stress, wij zijn in een strijd verwikkeld. Ik heb geleerd dat ik het touw ook neer kan leggen, dat ik niet meer hoef te trekken. En dat ik bij haar ook op zoek ben naar bevestiging dat ik het goed doe. Dit hoeft niet, want ik weet dat ik al goed genoeg ben zoals ik ben.
-Ook heb ik geleerd waar mijn eenzame gevoel, het gevoel dat ik alleen sta vandaan komt. Ik weet dat het komt doordat ik mij als kind al alleen voelde staan. Mijn vader zag mij niet. Hij zag en ziet alleen mijn prestaties, mijn buitenkant. Hij zag en ziet niet wie ik werkelijk ben, en wie hij zelf werkelijk is. Dat doet mij pijn om te zien. En daar heb ik verdriet van. Ik weet ook dat ik dit verdriet best mag voelen. Het mag er zijn. Ik mag huilen. Ik mag naar dat verdriet toe.
-Mijn verhaal is ook niet wie ik ben. Het verhaal van mijn leven is mooi, maar ik hoef er niet door in mijn drama te gaan. Ik hoef niet zielig gevonden te worden.
-Ik heb geleerd om mensen los te laten die mij energie kosten, of anders met deze mensen om te gaan. Ik hoef niet te geven om er dan vervolgens iets voor terug te verwachten. Ik geef liefde omdat ik dat wil geven en ik stel mijn hart open naar de mensen om mij heen. Maar ik verwacht niet dat zij mij hetzelfde zullen geven.
Iedereen is op zoek naar drie dingen: Liefde, aandacht en goedkeuring. Ik ben vaak op zoek naar aandacht, door in mijn drama te gaan. Dit kan door ruzie zoeken, door zielig te doen of door anderen de schuld te geven. Terwijl ik deze aandacht niet nodig heb, als ik mijzelf voldoende liefde en aandacht geef. En als ik weet dat ik al goed genoeg ben. Dan heb ik het niet van anderen nodig maar kan ik het uit mezelf halen.
-Ik heb ook veel geleerd over de reis van de Ziel. Ik wist al vanaf heel jong dat er een plan is in ons leven, iets hogers dan onszelf. Van huis uit heb ik ook wel dingen meegekregen hierover, maar in dit weekend is het nog extra duidelijk geworden voor mij. Het voelt als de waarheid voor mij. Ik ben maar iets heel kleins op deze wereld. En dat haalt het gevoel van eenzaamheid ook weg, en relativeert het hele leven. Dat eigenlijk niks meer zo belangrijk is, en tegelijkertijd heel belangrijk.
Ik ben een ziel die zijn lessen leert en ik zie het leven als een spelletje. Het leven is een groot spel, de mensen om je heen zijn er om je je lessen te leren en om je liefde, aandacht en goedkeuring te geven. Door deze cursus weet ik ook hoe ik mijn kinderen later iets positiefs kan meegeven. Zij krijgen van mij de liefde, aandacht en goedkeuring. Ze mogen boos zijn, lastig zijn, verdrietig zijn, zij mogen er zijn, omdat ik hun ziel kan zien en deze altijd mooi en puur is.
Mijn vriend heeft nooit erg open gestaan voor al deze dingen. Maar toen ik hem mijn verhaal vertelde toen ik de avond terugkwam, luisterde hij vol aandacht naar me en erkende hij mij in mijn zijn. Hij snapte niet alles, maar hij liet wel ook een stuk van zichzelf zien die ik eigenlijk nog nooit gezien had. Heel mooi was dat. En is dat nog steeds.

Ik ben blij voor de lessen die ik geleerd heb, en ik wil alles wat ik geleerd heb graag vasthouden.
Bedankt Estrella, met heel mijn hart!

Het Wees Wie je Bent weekend was voor mij weer een eye-opener. Ik heb de cursus al eerder gedaan dus ik wist wel een beetje wat ik kon verwachten. Ook al was het dezelfde cursus, het waren twee hele verschillende weekenden. Ik hoorde wel veel dezelfde informatie maar toch komt het op een andere manier binnen. We deden wel veel andere oefeningen. Estrella voelt op dat moment goed aan wat de groep nodig heeft en vroeg het ook vaak aan ons wat wij graag wilden doen. 
Het vorige weekend heb ik veel inzichten gehad over hoe ik met liefde aandacht en goedkeuring omga. Nu werd ik me vooral bewust hoe vaak ik de strijd aanga met anderen en hoe vaak ik een maskertje op heb. Het werd me toen ook duidelijk hoe erg anderen het kunnen waarderen als je jezelf kwetsbaar opstelt. Ik vind het gewoon heel bijzonder hoe je in dat weekend samen met een groepje meiden dingen deelt en oefeningen met elkaar doet. Ik kon voelen dat mijn maskertje steeds meer verdween en wat een opluchting dat is, dat ik gewoon mezelf kon zijn daar. Toen kon ik pas zien hoe vermoeiend het eigenlijk is om je altijd maar anders voor te doen naar de buitenwereld. Dat ik mezelf vaak anders voordoe dan dat ik ben, heeft ook te maken met de behoefte aan aandacht en goedkeuring. De inzichten die ik kreeg bij de tweede cursus had ik misschien niet of minder goed kunnen zien zonder de eerste cursus te volgen. Zo kom ik steeds weer een stapje verder en ik zou me ook zo weer inschrijven voor de volgende Wees Wie je Bent.
K.Eerstvolgende datum najaar 2013 van vrijdagavond 8 uur tot zondag 5 uur
aanmelden via het inschrijfformulier

FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed